Zwangerschapsfotoshoot: tips en meest gestelde vragen

Vóór een zwangerschapsfotoshoot heb jij veel vragen. Dat is natuurlijk terecht: jij neemt alleen genoegen met de allermooiste foto’s van deze bijzondere periode in jouw leven.

Ik zie het als mijn taak niet alleen prachtige zwangerschapsfoto’s te maken, maar om jou ook een ​​onvergetelijke ervaring te bieden waarin je je verwend en mooi voelt, in een ontspannen en comfortabele sfeer. Daarom geef ik in deze blog alvast wat tips en antwoorden op veel gestelde vragen rondom een zwangerschapsfotoshoot.

Zwangerschap in zwarte jurk

De periode, beste tijd en de planning

Wanneer boek ik een zwangerschapsshoot?

Een zwangerschapsfotoshoot boek je zo snel mogelijk. Mijn agenda is vaak snel volgeboekt. Ik wil de tijd nemen voor mijn fotografie, voor jouw begeleiding en voor de nabewerking. Hierdoor kan ik een beperkt aantal fotoshoots per week inplannen. Ben je er uit dat je jouw zwangerschap op een unieke manier wilt vastleggen? Boek dan zo snel mogelijk en nog voordat je buikje groeit! Wanneer mijn planning is volgeboekt, kan ik je op de wachtlijst zetten.

Wat is de beste tijd voor een zwangerschapsfotoshoot?

De beste tijd voor een zwangerschaps fotoshoot is tussen de 30 en de 35 weken. Rond deze tijd heb je een mooie bolle buik, en je bent dan niet meer zo moe en misselijk als in het eerste trimester. Maar soms groeit je buik sneller of bijvoorbeeld als je in verwachting bent van een meerling of van je 2e kindje, dan kun je ook al plannen in je 28e tot 30e week.

Waarom moet ik verklaren tijdens een boeking dat ik mijn afspraak boek tussen de 28e-35e week van mijn zwangerschap?

Geen zwangerschap is hetzelfde maar gemiddeld kan de baby vanaf 36 weken gaan indalen en daardoor veranderd je buik. Ook bestaat er de kans dat je eerder gaat bevallen of minder fit gaat voelen. Dan heb je geen fotoshoot meer kunnen doen of is lang staan niet meer gemakkelijk. Wanneer je vòòr je 28e week een zwangerschapsshoot doet, kan ik niet garanderen dat je buik groot genoeg is voor de foto’s.

Dus om beide zeker te zijn en blij te zijn met het resultaat vraag ik je dit tijdens een boeking.

Hoelang duurt een zwangerschapsfotoshoot?

Tijdens een zwangerschapsfotoshoot fotografeer ik jou tussen de 60 – 90 min. Dit is afhankelijk van welk pakket je hebt uitgekozen. Op de zwangerschapspagina vind je 3 verschillende pakketten. Voordat we gaan beginnen met fotograferen gaan we eerst rustig overleggen wat we precies kunnen gaan doen. In mijn studio heb je alle privacy, ik fotografeer je in meerdere poses en met verschillende belichtingen. Erg belangrijk is dat jij je prettig en op je gemak voelt.

De keuze voor kleding.

Waarom kies ik voor zwangerschapsfotografie in de studio?

In de studio maken we het verschil tussen mooie foto’s en unieke foto’s. Je wilt van jouw zwangerschaps prachtige foto’s, waar je na jaren nog tevreden over bent. In mijn studio hebben we geen last van weersinvloeden, we kunnen de belichting precies zo maken zoals jij dat wil en je hebt volledige privacy om jezelf op je gemak te voelen. Op een buitenlocatie kunnen we de weersomstandigheden en belichting niet plannen en is jouw privacy en daarmee het goede gevoel niet gegarandeerd.

Welke kleding doe ik aan tijdens een zwangerschapsshoot?

Je mag helemaal zelf weten welke kleding jij aantrekt tijdens de zwangerschapsfotoshoot. Maar in mijn studio heb ik ook een prachtige selectie aan zijden doeken, kimono’s, tops en body’s. Op mijn website vind je een uitgebreid portfolio waar je inspiratie op kunt doen.

Welke kleding kan ik meenemen tijdens de zwangerschaps fotoshoot?

Alle kledingstukken die een beetje licht doorlaten en je lichaamscontouren laat zien, zijn prachtig voor silhouetportretten. zachte effen tinten en zwarte outfits zijn ook altijd goed! Ik heb veel mooie outfits in de studio die je mag gebruiken maar ik heb geen ondergoed of broeken. Onder de kleding en doeken kun je het beste ‘nude’ en glad ondergoed dragen. Dit schijnt dan niet door onder bijvoorbeeld een semi-transparant doek.

Moet mijn zwangerschapsfotoshoot naakt?

Nee, dat hoeft niet. Als jij dat niet wil, doen we dat niet. Jij moet je prettig voelen tijdens de fotoshoot. We kiezen de poses die bij jouw lichaam en kleding passen. Ik fotografeer veel zwangere vrouwen naakt, maar dit zal altijd op een elegante en artistieke manier zijn.

Zwangerschapsfotoshoot zwart wit met doek

Make-up en body.

Kan ik me laten opmaken voor een fotoshoot?

Ja dat kan. Alleen op zaterdag heb ik de beschikking over een professionele visagiste in mijn studio maar spreek dit altijd ruim van te voren met mij af.

Heb je een afspraak doordeweeks geboekt dan staat er in de afspraak bevestiging bij welke visagistes je terecht kunt in Enschede. Dit is dus niet in mijn studio maar in de salon van een visagiste.

Hoe draag ik mijn haar tijdens de fotoshoot?

Als het gaat om jouw haar, raad ik aan om dit natuurlijk te houden. Kom zoals je bent, maar een tip is om je haren los te dragen of maak mooi zachte grove krullen in je haar.

Welke make-up kies ik voor de zwangerschaps fotoshoot?

Gebruik een mooie dekkende foundation die goed matched met je huidskleur en accentueer je ogen en jukbeenderen. Gebruik geen zwarte oogschaduw en harde lijnen. Wanneer je wat extra glamour wilt, kun je valse maar natuurlijk ogende wimpers gebruiken.

Hoe behandel ik mijn lichaam voor de zwangerschapsfotoshoot?

Verzorg je lichaam van te voren goed. Door in ieder geval een paar dagen van te voren je huid goed te verzorgen met een fijne bodylotion/olie. Geef extra aandacht aan je buik, benen en armen. Je huid zal er daardoor beter uit gaan zien. Verzorg je nagels en zorg dat ongewenste haartjes verdwenen zijn.
Wanneer je in de zon gaat ben je op bepaalde plekken van je lichaam niet bruin. Het is soms mooier om een zelfbruiner te gebruiken. Bijvoorbeeld Marc Inbane en Bondi Sands Foam zijn mooie zelfbruiners! Zorg ervoor dat je van te voren hebt gescrubd en dat je dit niet te veel op je gezicht gebruikt en geen plekjes vergeet. Gebruik een zelfbruiner niet op de dag van de fotoshoot maar 1 of 2 dagen ervoor. Te veel gedoe maar wil je wel een mooi zonnig kleurtje? Je kunt ook een afspraak maken bij een salon voor een mooie Spray tan.

Jezelf voorbereiden voor een zwangerschapsshoot.

Kan ik me voorbereiden voor een zwangerschapsfotoshoot?

Het voelt misschien stom, maar oefenen voor de spiegel is echt best slim. Probeer poses uit en kijk wat wel en niet werkt: soms ziet het er in je hoofd anders uit. Uiteraard begeleid ik jou tijdens de fotoshoot, maar je voelt je sneller op je gemak als je je een beetje hebt voorbereid.

Hoe bereid ik mezelf voor kort voor de zwangerschapsfotoshoot?

Op de dag van de fotoshoot kun je het beste comfortabele kleding dragen, die geen afdrukken krijgt op bijvoorbeeld je enkels en buik. Even langs de kapper gaan is natuurlijk ook altijd een goed idee.

Een zwangerschapsfotoshoot met mijn partner?

Jouw partner is natuurlijk ook van harte welkom tijdens de fotoshoot. Wanneer je je afspraak hebt ingepland, zorg dan voor wat romantiek in je planning. Geen stress! Ook voor je partner zal het spannend kunnen zijn dat hij op de foto gaat. Het plannen van een romantische lunch- of dinerdate met je partner na de sessie is de perfecte manier om de betekenis van je fotoshoot-ervaring te versterken!

Zwangerschapsfotografie met mijn kinderen?

Elke zwangerschap is bijzonder. Zowel de eerste zwangerschap, maar ook de tweede of derde. Bij deze bijzondere momenten kun je er voor kiezen om de zwangerschapsshoot ook samen met jouw kinderen te doen.

Kan ik overnachten in de buurt van Enschede?

Ja, maak er vooral een paar leuke dagen van! Of boek 1 nacht zodat je ‘s ochtends niet in de file terecht komt en lekker uitgerust op de fotoshoot aankomt.

Ik ontvang veel zwangere vrouwen uit heel Nederland, België en Duitsland. Enschede (en Twente) is een mooie en rustige regio waar je heerlijk tot rust komt in de nabije natuur. Je kunt kiezen voor een hotel in de stad Enschede (Van der Valk Enschede / City Hotel / U Parkhotel), of een luxe hotel in de natuur bijvoorbeeld Landhuis hotel De Bloemenbeek. Nog even lekker genieten van een overnachting inclusief een Wellness arrangement kun je goed terecht bij Hotel De Wilmersberg.

Ook kun je overnachten in een leuke bed and breakfast. Enkele B&B tips: Erve Grootenhuys, Op t’ Oorbeck. Ook in typisch Twentse dorpen zoals Ootmarsum, De Lutte of Vasse vind je leuke plekken om te overnachten in een prachtige omgeving.

Kan ik voorbeelden zien van een zwangerschapsfotoshoot?

Op mijn website staan veel foto’s van mijn zwangerschapsfotoshoots. Iedere zwangerschapsshoot is uniek, maar laat je inspireren door mijn zwangerschapsfoto’s die op mijn website staan. Bekijk hier mijn portfolio op de site of bekijk mijn Instagram pagina met nog meer recentere foto’s.

Wat kost een zwangerschapsfotoshoot?

Je kunt kiezen uit 3 verschillende pakketten. Bekijk hier de tarieven en welk pakket er bij je past.

Waarom kies ik voor Lara Bommartini?

Je kiest voor mij als jij wilt dat jouw zwangerschapsfoto’s extra bijzonder, elegant en stijlvol zijn.

Heb je vragen of wil je een zwangerschaps fotoshoot boeken?

Wil je graag een afspraak maken of heb je nog vragen over mijn zwangerschapsfotografie? Neem dan contact met mij op!

Neem gerust contact op
Secured By miniOrange