Zwangerschapsfotoshoot-in-kimono

Zwangerschapsfotoshoot: tips en meest gestelde vragen

Voor een zwangerschapsfotoshoot heb jij veel vragen. Dat is natuurlijk terecht: jij neemt alleen genoegen met de allermooiste foto’s van deze bijzondere periode in jouw leven.

Ik zie het als mijn taak niet alleen prachtige foto’s te maken, maar om jou ook een ​​onvergetelijke ervaring te bieden waarin je je verwend en mooi voelt, in een ontspannen en comfortabele sfeer. Daarom geef ik in deze blog alvast wat tips en antwoorden op veel gestelde vragen.

Zwangerschap fotograaf stijlvol en authentiek

De periode, beste tijd en de planning

Wanneer boek ik een zwangerschapsshoot?

Een zwangerschapsfotoshoot boek je zo snel mogelijk. Mijn agenda is vaak snel volgeboekt. Ik wil de tijd nemen voor mijn fotografie, voor jouw begeleiding en voor de nabewerking. Hierdoor kan ik een beperkt aantal fotoshoots per week inplannen. Ben je er uit dat je jouw zwangerschap op een unieke manier wilt vastleggen? Boek dan zo snel mogelijk en nog voordat je buikje groeit! Wanneer mijn planning is volgeboekt, kan ik je op de wachtlijst zetten.

Wat is de beste tijd voor mijn zwangerschapsfotoshoot?

De beste tijd voor een zwangerschaps fotoshoot is tussen de 31 en de 35 weken. Rond deze tijd heb je een mooie bolle buik, en je bent dan niet meer zo moe en misselijk als in het eerste trimester. Maar soms groeit je buik sneller of bijvoorbeeld als je in verwachting bent van een meerling of van je 2e kindje, dan kun je ook al plannen in je 28e tot 30e week.

Hoelang duurt mijn zwangerschapsfotoshoot?

De fotosessie zelf duurt tussen de 75 – 90 min. Op de zwangerschapspagina vind je 2 pakketten met verschillende tijdsduren en aantal settings. Voordat we gaan beginnen met fotograferen gaan we eerst rustig overleggen wat we precies kunnen gaan doen. In mijn studio heb je alle privacy, ik fotografeer je in meerdere poses en met verschillende belichtingen. Erg belangrijk is dat jij je prettig en op je gemak voelt.

De keuze voor kleding.

Waarom kies ik voor zwangerschapsfotografie in de studio?

In de studio maken we het verschil tussen mooie foto’s en unieke foto’s. Je wilt van jouw zwangerschaps prachtige foto’s, waar je na jaren nog tevreden over bent. In mijn studio hebben we geen last van weersinvloeden, we kunnen de belichting precies zo maken zoals jij dat wil en je hebt volledige privacy om jezelf op je gemak te voelen. Op een buitenlocatie kunnen we de weersomstandigheden en belichting niet plannen en is jouw privacy en daarmee het goede gevoel niet gegarandeerd.

Welke kleding doe ik aan tijdens een zwangerschapsshoot?

Je mag helemaal zelf weten welke kleding jij aantrekt tijdens de zwangerschapsfotoshoot. Maar in mijn studio heb ik ook een prachtige selectie aan zijden doeken, kimono’s, tops en body’s. Op mijn website vind je een uitgebreid portfolio waar je inspiratie op kunt doen.

Welke kleding kan ik meenemen tijdens de zwangerschaps fotoshoot?

Alle kledingstukken die een beetje licht doorlaten en je lichaamscontouren laat zien, zijn prachtig voor silhouetportretten. Zwarte outfits zijn ook altijd goed! Blijf uit de buurt van patronen, want die kunnen de schoonheid van het portret wegnemen. Effen stoffen zijn beter.

Moet mijn zwangerschapsfotoshoot naakt?

Nee, dat hoeft niet. Als jij dat niet wil, doen we dat niet. Jij moet je prettig voelen tijdens de fotoshoot. We kiezen de poses die bij jouw lichaam en kleding passen. Ik fotografeer veel zwangere vrouwen naakt, maar dit zal altijd op een elegante en artistieke manier zijn.

zwangerschap fotoshoot in jurk
Fotoshoot zwanger met jas
Zwangerschapsfotoshoot naakt zwart-wit
Zwangerschapsfoto krachtig donker
Donkere zwangerschapsfotografie

Make-up, visagie en jouw lichaam.

Kan ik me laten opmaken voor een fotoshoot?

Ja dat kan. Alleen op zaterdag heb ik de beschikking over een professionele visagiste maar spreek dit altijd ruim van te voren met mij af.

Hoe draag ik mijn haar tijdens de fotoshoot?

Als het gaat om jouw haar, raad ik aan om dit natuurlijk te houden. Kom zoals je bent, maar een tip is om je haren los te dragen of maak mooi zachte grove krullen in je haar.

Welke make-up kies ik voor de zwangerschaps fotoshoot?

Gebruik een mooie dekkende foundation die goed matched met je huidskleur en accentueer je ogen en jukbeenderen. Gebruik geen zwarte oogschaduw en harde lijnen. Wanneer je wat extra glamour wilt, kun je valse maar natuurlijk ogende wimpers gebruiken.

Hoe behandel ik mijn lichaam voor de zwangerschapsfotoshoot?

Verzorg je lichaam van te voren goed. Wanneer je in de zon gaat ben je op bepaalde plekken van je lichaam niet bruin. Het is soms mooier om een zelfbruinende crème te gebruiken. Bondi Sands Foam light/medium zelfbruiner is een hele mooie! Zorg ervoor dat je dit niet te veel op je gezicht gebruikt en geen plekjes vergeet. Gebruik een zelfbruiner niet op de dag van de fotoshoot maar 1 of 2 dagen ervoor.

Gebruik een goede lichaamscreme of olie (niet te vet). Verzorg je nagels en zorg dat ongewenste haartjes verdwenen zijn.

Jezelf voorbereiden voor een zwangerschapsshoot.

Kan ik me voorbereiden voor een zwangerschapsfotoshoot?

Het voelt misschien stom, maar oefenen voor de spiegel is echt best slim. Probeer poses uit en kijk wat wel en niet werkt: soms ziet het er in je hoofd anders uit. Uiteraard begeleid ik jou tijdens de fotoshoot, maar je voelt je sneller op je gemak als je je een beetje hebt voorbereid.

Hoe bereid ik mezelf voor kort voor de zwangerschapsfotoshoot?

Op de dag van de fotoshoot kun je het beste comfortabele kleding dragen, die geen afdrukken krijgt op bijvoorbeeld je enkels en buik. Even langs de kapper gaan is natuurlijk ook altijd een goed idee.

Zwangerschap fotoshoot in zwart/wit. Maternity photoshoot in black and white
Zwangerschapsfotoshoot met vriend

Een zwangerschapsfotoshoot met mijn partner?

Jouw partner is natuurlijk ook van harte welkom tijdens de fotoshoot. Wanneer je je afspraak plant, zorg ervoor dat je wat romantiek meeneemt in je plannen. Het plannen van een romantische lunch- of dinerdate met je partner na de sessie is de perfecte manier om de betekenis van je fotoshoot-ervaring te versterken en te behouden!

Zwangerschapsfotografie met mijn kinderen?

Elke zwangerschap is bijzonder. Zowel de eerste zwangerschap, maar ook de tweede of derde. Bij deze bijzondere momenten kun je er voor kiezen om de zwangerschapshooi met jouw kinderen te doen.

Kan ik overnachten in de buurt van Enschede?

Ja, maak er vooral een paar leuke dagen van! Of boek 1 nacht om uitgerust op de fotoshoot aan te komen.

Ik ontvang veel zwangere vrouwen uit heel Nederland, België en Duitsland. Enschede (en Twente) is een mooie en rustige regio waar je heerlijk tot rust komt in de nabije natuur. Je kunt kiezen voor een hotel in de stad Enschede (Van der Valk Enschede / City Hotel / De Broeierd), of een luxe hotel in de natuur (De Bloemenbeek / De Wilmersberg).

Ook kun je overnachten in een leuke bed and breakfast. Enkele B&B tips: Erve Grootenhuys, Op Oorbeck. Ook in typisch Twentse dorpen zoals Ootmarsum, De Lutte of Vasse vind je leuke plekken om te overnachten in een prachtige omgeving.

Kan ik voorbeelden zien van een zwangerschapsfotoshoot?

Op mijn website staan veel foto’s van mijn zwangerschapsfotoshoots. Iedere zwangerschapsshoot is uniek, maar laat je inspireren door mijn zwangerschapsfoto’s die op mijn website staan.

Wat kost een zwangerschapsfotoshoot?

Je kunt kiezen uit 2 verschillende pakketten. Bekijk hier de tarieven en welk pakket er bij je past.

Waarom kies ik voor Lara Bommartini?

Je kiest voor mij als jij wilt dat jouw zwangerschapsfoto’s extra bijzonder, elegant en stijlvol zijn.

Heb je vragen of wil je een zwangerschaps fotoshoot boeken?

Wil je graag een afspraak maken of heb je nog vragen over mijn zwangerschapsfotografie? Neem dan contact met mij op!

Neem gerust contact op
Secured By miniOrange