Kidsshoot met karakter

Fotograferen tijdens corona, kan dat?

Wel of niet fotograferen in deze bijzondere tijd? Ja, dat kan ik!
Ik fotografeer volgens het COVID-19 protocol van DuPho, de beroepsorganisatie voor professionele fotografen, Dutch Photographers.
Voor een professionele fotograaf is het toegestaan in een fotostudio te fotograferen, mits je werkt op afspraak en met de nodige aanpassingen in de studio.
Ik doe elke dag mijn werk met heel veel plezier, en ik ben blij dat het mogelijk is in deze tijd. 

Welke fotoshoots plan ik wel en niet in?

Wel:

Zwangerschapsshoot

Wat zijn vooral de zwangere dames blij! Eindelijk weer even voor iets leuks de deur uit. Want veel dat rondom de zwangerschap gepland staat gaat niet door, zoals een babyshower. Ik maak deel uit van een bijzonder geluksmoment.

Fotoshoot van moeder en kind

Je bent moeder geworden en je wil dit moment dolgraag vastleggen met een intieme ‘mommy-baby’ fotoshoot. Ook dit moment kunnen we niet uitstellen, je baby is immers snel groter. De moeder en kind fotoshoots plan ik mede daarom ook wel in.

Kinderfotografie en gezinshoot t/m 4 personen

Ik wil alleen gezinnen fotograferen t/m 4 personen, max. 2 volwassenen. Dit is ook direct het maximum aantal personen tegelijk in mijn studio.

Portretten

Ik fotografeer alleen 1 op 1 (zakelijke) portretten.

Niet:

Fotoshoots met meer dan 1 persoon niet uit hetzelfde gezin

Een gezinshoot met meer dan 2 volwassenen en zakelijke portretten met meer dan 1 persoon plan ik momenteel niet in.

Welke aanpassingen heb ik gedaan in mijn studio?

Laten we allereerst hopen dat er snel verbetering in de situatie komt. Ik probeer voor mezelf maar ook voor mijn klanten zo goed mogelijk aan de voorschriften te houden van het RIVM. Ik zet ze nog even op een rijtje.

In goede gezondheid

Ik fotografeer jou alleen in goede gezondheid. Als ik klachten heb zoals een ‘normale’ verkoudheid zeg ik de fotoshoot af. Dit verwacht ik ook van jou: ik wil je graag ontvangen maar alleen als je in goede gezondheid bent. Ik vraag je aan de regels van het RIVM te houden met betrekking tot je gezondheid. Dus bij een neusverkoudheid, loopneus, benauwdheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak, niezen, keelpijn, hoofdpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) of koorts verplaatsen we de fotoshoot. Blijf ook thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 C°) en/of benauwdheidsklachten.

Corona – Zelftest

Wekelijks test ik uit voorzorg 2 keer met een corona-zelftest. Dit doe ik voor de veiligheid van mijn (zwangere) klanten.

Omdat ik meerdere (zwangere) klanten op een dag in mijn studio ontvang, wordt het zeer gewaardeerd wanneer mijn klanten ook zelf op de dag van de fotoshoot een zelftest willen doen.

Mondkapje tijdens de fotoshoot

Ik en mijn visagistes dragen een mondkapje wanneer 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is.

Desinfecteren en handen wassen

Je kunt van mij verwachten en er op vertrouwen dat ik na elke fotoshoot mijn studio desinfecteer. Bij binnenkomst vraag ik je je handen te wassen en gebruik maken van desinfectans. Ook kun je tijdens de fotoshoot het desinfectiemiddel gebruiken.

Afstand houden

We geven elkaar geen hand en we nemen voldoende afstand. Tijdens de fotoshoot probeer ik op ruime afstand te blijven van mijn modellen voor mijn camera. Ik begeleid je zo goed mogelijk en neem daarom vooral de tijd voor je, zodat we toch de foto’s kunnen maken die jij graag wil.

In principe kom je alleen naar de fotoshoot

Minderjarige kinderen of mensen met een beperking mogen begeleid worden door de ouders. Bij een zwangerschapsfotoshoot is jouw partner natuurlijk welkom, maar voor hem gelden ook deze regels. We houden afstand, wassen allemaal onze handen en voor iedereen gelden de gezondheidsregels.

De fotoshoot afzeggen ivm verkoudheidsklachten

Mocht je je niet lekker voelen, je hebt lichte klachten (hoesten of niezen), je hebt koorts of een grieperig gevoel, bel mij dan zo snel mogelijk. Dit geldt ook wanneer 1 van je gezinsleden thuis ziek is. We proberen dan de fotoshoot op een later moment in te plannen.

Betalingen

Betaal zo veel mogelijk vooraf via een betaalverzoek. Dit betaalverzoek verstuur ik per e-mail een paar dagen voorafgaand aan de fotoshoot.

Een fotoshoot boeken?

Neem gerust contact met mij op. Ik zet jou op de foto, ook in deze spannende tijd!

 

Lieve groet,

Lara Bommartini

Secured By miniOrange